Concept Gayrimenkul Danışmanlık
  1. Ana Sayfa
  2. Blog

Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Ne olur?

Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Ne olur?
2021 Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Neolur?
Concept Gayrimenkul Danışmanlık

Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Ne olur?

Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Ne olur? Kredi borçlarınızı ödeme konusunda problemler yaşıyorsanız ve ödemeler gecikmeye girmeden bir önlem almak istiyorsanız en mantıklı yöntemlerden birisi de kredi borcunu yapılandırmaktır. Kredi borçlarınızı yapılandırma yoluna giderek, daha kolay ve bütçenize uygun bir ödeme planı çıkarabilirsiniz. Eğer kredinin sonuna yaklaştıysanız daha düşük taksitler sizi bekleyecek ve ödemelerinizi kolaylıkla yapabileceksiniz. Peki yapılandırma borcu ödenmezse ne olur? Kredi borcu yapılandırması ödenmezse ne olur?

Yapılandırılan Kredi Borcu Ödenmezse Ne Olur?

Kredi borcu yapılandırmalarında kesin bir kural veya kanun yoktur. Ancak bankalar kredi borcunu yapılandırırken elbette sizlere bir sözleşme imzalatacağı için bu sözleşme dahilinde uygulamanız gereken bazı hususlar var. Aynı vergi yapılandırma borçlarında olduğu gibi, kredi borcu yapılandırma işlemlerinde de taksitlerinizi ödemediğiniz taktirde yapılandırma bozulur ve borcunuz eski haline geri döner. Bu sebeple eğer kredi borcunuzu yapılandırdıysanız ödemelerinizi aksatmamanız gerektiğini söyleyebiliriz.

Eğer kredi borcunuzu yapılandırdınız ve bu taksitleri de ödeyemediyseniz kredi borcunun eski haline dönebileceğini söylemiştik. Ancak bu durum bankaların yapacağı sözleşmelere göre değişiklik de gösterebilir. Yine de ödemelerin düzenli yapılması durumunda herhangi bir problem yaşamayacağınızı da belirtmek isteriz.

90 gün ödenmemesi durumunda yasal takip

Kredi yapılandırma borcunu ödeyemediyseniz ve taksitlerinizde gecikme olduysa, yine banka çalışanları tarafından aranacak ve ödemenin kısa süre içinde yapılması konusunda uyarılacaksınız. Kredi borcunun yapılandırılması demek, yasal takip işlemlerinden kurtulmak anlamı taşımıyor. Bu aşamalarda banka ile olan iletişiminizi kesmeniz durumunda yine aynı şekilde normal kredilerde olduğu gibi borcun ödenmemesi halinde bankalar yasal takip işlemlerini başlatır. Bu gibi durumlarda genellikle bankalar tarafınıza defalarca uyarı için SMS ve telefon ile iletişim talebinde bulunur.

Kredi borçlarının 90 gün ödenmemesi durumunda yasal takip işlemlerinin başladığını söylemiştik. Aynı sistem kredi yapılandırma borçlarında da geçerli olup, yapılandırma taksitlerinizi 90 gün geciktirmeniz durumunda bankanın yasal takip işlemlerini başlatacağını ve yapılandırmanın bozulacağını bilmeniz gerekiyor. Bu süre içinde banka ile tekrar iletişim kurarak yeniden yapılandırma yoluna gitmeli ve borcu kısa yoldan ödeme imkanlarını gözetmelisiniz. Unutmayın! Bankalar bu borcu tahsil etmek için her yolu deniyor ve özellikle de varlık şirketlerine devrederek bir şekilde tahsil etmeye çalışıyor. Borcunuzu kısa yoldan ödemeniz sizin avantajınıza olacaktır.

Concept Gayrimenkul Danışmanlık

Dikkatinizi çekebilecek yazılarımız;

Concept Gayrimenkul Danışmanlık
İlginizi Çekebilir

Yorum Yap