Concept Gayrimenkul Danışmanlık
  1. Ana Sayfa
  2. 5 Çayı

En lezzetli Kandil Simidi Tarifi

En lezzetli Kandil Simidi Tarifi
EN PRATİK En lezzetli Kandil Simidi Tarifi
Concept Gayrimenkul Danışmanlık

En lezzetli Kandil Simidi Tarifi

En lezzetli Kandil Simidi Tarifi; Mübarek geceler olan kandillerde ev hanımlarının sıklıkla yapmayı tercih ettikleri kandil simidi hem lezzeti hem de pratik yapımı ile oldukça fazla tercih edilmektedir. Hem lezzetli hem de kıyır kıyır olmasını istiyorsanız kullandığınız malzemelerin kalitesine dikkat etmelisiniz. Özellikle kullandığınız unun kalitesi çok önemlidir. Aynı zamanda en çok gevreklik katan sirkeyi mutlak kullanmalısınız.

Kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösteriniz. Margarin veya tereyağını mutlaka öncesinde oda sıcaklığında yumuşamasını sağlayarak daha sonra hamur yoğurmaya başlayınız. Her fırının pişirme ayarı, süresi ve kalitesi birbirinden farklıdır. Bu yüzden kandil simidini kontrollü olarak pişirmenizde fayda var. Kandil simidi mahlep kullanarak yapıldığında farklı daha lezzetli bir yapıya sahip olsa da mahlep kullanmadan da Lezzetli ve gevrek elde edebilirsiniz. Kandil simidinin çörek otlu ve susamlı olmak üzere iki çeşidi vardır. Çayla beraber tüketebileceğiniz bu lezzetin temelleri Osmanlı mutfağına dayanıyor. Lezzetli ve bir o kadar pratik olan kandil simidi malzemeleri ve yapılışı aşağıdaki gibidir;

En lezzetli Kandil Simidi Tarifi için Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 2 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Çeyrek su bardağı kadar çörek otu
  • Çeyrek su bardağı kadar kavrulmuş susam

Kandil simidinin yapılışı:

• Öncelikle üzeri için kullanmanız gereken çörek otu ve susamı bir kap içinde hazırlayın.

• Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırarak sarıları ayrı bir kap içine alın.

• Ayırdığınız yumurta sarısı üzerine sirke, kabartma tozu, sıvıyağ, şeker, tuz ve margarini ilave ediniz.

Concept Gayrimenkul Danışmanlık

• Eklediğiniz tüm malzemeleri iyice derin bir kabın içinde karıştırın.

• Daha sonra karışımın üzerine un ve mahlep ekleyerek yavaşça yoğurun. 4 bardak unu direk olarak koymayıp kontrollü olarak ekleyiniz. Böylelikle kıvamını daha iyi ayarlayabilirsiniz. Ele yapışmayacak ama çok sert de olmayacak yumuşak bir hamur elde etmiş olacaksınız.

• Hamuru küçük bezelere ayırarak yuvarlayın ve iki ucunu birleştirerek küçük simit görünümü verin.

• Hazırladığınız bezeleri öncelikle çırptığınız yumurta beyazına daha sonra ise susama bandırarak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı bir şekilde diziniz.

• İsteğe bağlı olarak çörek otu da ilave edebilir, üzerine serpebilirsiniz.

• Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15-20 dakika kadar pişiriniz.

• Ilık bir şekilde servis edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun….

Dikkatinizi çekebilir; Mutfakta hayat kurtaracak pratik bilgiler

Concept Gayrimenkul Danışmanlık
İlginizi Çekebilir

Yorum Yap