Palamut Lakerda nasıl Yapılır
Palamut Lakerda nasıl Yapılır? Malzemeler;
- 1 tane palamut balığı
- 3-4 tane defne yaprağı
- 400 gram kaya tuzu
- 3-4 dilim lime
- Dilimlenmiş kırmızı soğan
- 1 yemek kaşığı tane karabiber
Palamut Lakerda Nasıl Hazırlanır?
- Balığın gövde kısmını ayırın ve 3 parçaya bölün.
- Omurga kısmındaki ilikleri temizleyin.
- Balığın içindeki koyu kahverengi parçayı, üçgen şeklinde kesip çıkartın.
- Balıkları buzlu suda ortalama 4 saat bekletin. Saat başında suyunu 4 KEZ değiştirin.
- Balıkları sudan çıkarttıktan sonra havlu kağıda koyun ve kuruması için 2 saat bekletin.
- Cam kavanozun dibine kaya tuzu koyun. Balıkların beyaz yerinin tuza gelmesine özen gösterin.
- Balıkları yan yana dizin. Üstüne tane karabiberleri ve defne yaprağı koyup sonra tekrar kaya tuzu dökün.
- Bütün balıkları yerleştirin. Kavanoza balıklardan daha ağır olan taş parçası yerleştirin.
- Taşın üzerine ise tahta parçası yerleştirip kavanozu bir bezle kapatın.
- Serin güneş görmeyen bir yerde kavanozu yaklaşık 20 gün kadar bekletin.
- 20 gün sonra balıkları kavanozdan çıkarıp derisinden ayırdıktan sonra dilimleyin.
- Buzlu su dolu bir kaba, balıkları yerleştirin. Bu suyu 2 saatte bir değiştirin.
- Balıkları su içinde buzdolabında bekletin. (Bu fazla tuzun atılmasını sağlar.)
- Balıkları sudan çıkarın sonra zeytinyağı olan kaba koyarak dolapta 1 hafta kadar muhafaza edin.
- Hazırlanan balıklar lime, nane ve kırmızı soğan ile birlikte servis edin.
Palamut Lakerda Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Tarifte kullanılan balıkların taze olmasına dikkat edin.
- Dondurulmuş balık tercih ederseniz, balıklar kurtlanabilir.
- Lakerdanın güzel olması için, ilik kısmını iyi bir şekilde temizlenmesi gerekir.
- Palamut ile yapılsa da lakerda yaparken torik balığı da kullanılabilir.
1 Porsiyon Palamut Lakerda’nın Kalorisi Kaçtır?
- Palamut lakerdanın kalorisi yaklaşık 50’dir. Omega 3 ve protein açısından zengindir.
ilginizi çekebilir; Evdeki Balık Kokusu Nasıl giderilir?