Concept Gayrimenkul Danışmanlık
  1. Ana Sayfa
  2. Blog

Organik Beslenmenin Sağlığa Faydaları 

Organik Beslenmenin Sağlığa Faydaları 
Organik Beslenmenin Sağlığa en önemli Faydaları 
Concept Gayrimenkul Danışmanlık

Organik Beslenmenin Sağlığa Faydaları

Organik Beslenmenin Sağlığa Faydaları nelerdir? Organik üretime olan ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. Günümüzde üretilen meyve ve sebzelerin pek çoğu bünyesinde GDO barındırmaktadır. Kimyasal ilaç ve gübrelerin kullanıldığı bu ürünler insan sağlığını tehdit etmektedir. Günümüzde meydana gelen hastalıkların temelinde sağlıksız beslenme gelmektedir. Sağlıklı beslenmenin temelini ise organik beslenme oluşturur. Sağlıklı bir bünye, kaliteli bir yaşamın anahtarı doğru beslenmeye bağlıdır. Bu yüzden aldığınız yediğiniz meyve ve sebzeleri doğru seçmeye özen göstermelisiniz.

Organik Tarım Nasıl Yapılır?

Organik tarımı diğer yapılan tarımdan ayıran pek çok özellik bulunmaktadır. Organik tarım hiçbir kimyasal ilaç kullanılmadan doğal yollar ile üretilen gıdaları kapsamaktadır. Aynı zamanda organik tarımda kullanılan tohumların hepsi yerli ve doğal yoldan elde edilmektedir. Kesinlikle suni tohumlar kullanılmaz. Aynı zamanda GDO’lu besinlerde olduğu gibi suni gübrelerin yerine organik hayvan ve bitki gübreleri kullanılır. Bu da ürünlerin katkısız ve doğal olmasını sağlar. Meyve ve sebzeler kendi gelişimlerine uygun bir biçimde herhangi bir katkı, iğne, ilaç uygulamadan doğal yoldan yetişir ve hasat edilir.

Organik Gıdalar Nasıl Anlaşılır?

Günümüzde doğal ve organik beslenmeye verilen önem artmıştır. Organik gıdaların daha pahalıya satılması bu alanda pek çok sahtekarlığı da beraberinde getirmiştir. Suni olarak yetiştirilen gıdaları, meyve ve sebzeleri tezgahlara organik gibi yansıtılarak satmaya çalışan kişi veya kişiler bulunmaktadır. Aldığınız ürünlerin organik olduğunu anlamak için birkaç püf noktası bulunur. Bunlar şunlardır;
• Organik ürünlerin kendine has kokusu, dokusu ve tadı vardır. Meyve ve sebzelerin tadından ve kokusundan organik olup olmadığını anlayabilirsiniz.
• Organik gıdaların genellikle boyutları eşit değildir. Aynı zamanda üzerinde pürüzler bulunabilir.
• Daha lezzetlidir.
• Daha parlak ve canlı bir görünüme sahiptir.
• İçerisinde kimyasal ilaç barındırmadığı için daha çabuk bozulur ve çürür. GDO içeren besinler haftalarca hiç bozulmadan muhafaza edilebileceği gibi organik olan besinler ise kısa sürede çürümeye ve bozulmaya başlar. Bunun nedeni ise katkısız olmasıdır.
Sağlıklı bir beslenme şekli oluşturmak için gıdaları alırken bu özellikleri barındırmasına özen gösteriniz.

Organik Beslenmenin Sağlığa Faydaları

Her hastalığın başı sağlıksız, düzensiz ve dengesiz beslenmeye bağlıdır. Sağlıklı bir yaşam için yediğimiz ve içtiğimiz tüm gıdaların doğal olmasına dikkat etmeliyiz. Organik ve doğal beslenmenin sağlığa faydaları ise şunlardır;
• İçerisinde kimyasal barındırmadığı için mide, sindirim, sinir ve dolaşım sisteminin sağlığını korur.
• Yapay ve suni yollardan elde edilen besinlerin vermiş olduğu olumsuz etkilerin aksine vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirir.
• Besin değeri daha yüksektir. Bu sayede meyve ve sebzelerden alacağınız vitamin ve mineralleri en üst düzeyde almanızı sağlar.
• Kansere ve kanser riskine karşı korur.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
• Vücudu suni ürünlerin neden olduğu toksinlere karşı korumuş olur.
• Bağırsak florasının düzgün ve düzenli çalışmasında etkilidir.

Concept Gayrimenkul Danışmanlık

 

Concept Gayrimenkul Danışmanlık
İlginizi Çekebilir
Felç nedir Neden olur

Yorum Yap