Gut Hastalığı Nedir

Gut Hastalığı tadavisi Nedir

Gut Hastalığı Nedir

Gut Hastalığı Nedir? Eklemlerde çeşitli nedenlerden dolayı ödem oluşur. Oluşan ödemeler eklem birleşme yerinde birikir. Bu durum eğer tedavi edilmez ise ve eklem aralarındaki ödem artarsa eklemlerin yapısını bozan deformasyonlar oluşur bu da o bölgedeki kemiklerin yapısının bozulmasına neden olmaktadır. Eklem aralarında oluşan bu ödem ve ödem sonucunda oluşan bozulmalara ise gut hastalığı adı verilir. Günümüzde pek çok kişide görülen bu hastalık bir metabolizma hastalığıdır. Vücudumuza çeşitli nedenlerle ve yollarla zararlı toksinler girmektedir. Bu toksin maddeler ürik aside dönüşerek vücuttan atılmaktadır. Vücuttan atılmayan ürik asit ise vücudumuzun çeşitli bölgelerinde birikerek hastalıklara davetiye çıkarır. Ürik asidin en çok biriktiği noktalardan biri ise eklemlerdir. Eklemlerde biriken ürik asit iltihaplanmalar, ödeme netice olarak da gut hastalığına yol açar.

Gut Hastalığı Nedenleri

Gut hastalığının pek çok nedeni olsa da en yaygın nedenleri aşağıdaki gibidir;

• Kullanılan kronik hastalık ilaçlarının yan etki yapması

• Çeşitli nedenlerden ötürü bağışıklık sisteminde görülen zayıflama

• Yapılan yanlış diyetler

• Düzensiz ve sağlıksız beslenme

• Yağlı yiyeceklerin çok sık tüketilmesi

• Geçirilen enfeksiyon hastalıkları sonrası gut hastalığı oluşabilmektedir.

Gut Hastalığı Belirtileri

Gut hastalığı belirtileri çoğu zaman başka hastalıklar ile karıştırılabiliyor. Aynı zamanda hastalığın başlarında belirtiler hafif olduğu için önemsemeye biliyor. Yalnız gut hastalığı ciddiye alınması gereken ve mutlaka teşhis ve tedavisinin en yakın sürede yapılması gereken bir hastalıktır. Bu yüzden hastalık belirtilerinin var olduğu kişiler vakit kaybetmeden mutlaka alanında uzman bir hekime muayene olmalıdır. Gut hastalığı belirtileri arasında bazıları ise şu şekildedir;

• Eklem yerlerinde oluşan iltihap ve ödemden ötürü şişlik oluşması

• Ürik asidin eklemlerin yanı sıra böbreklere de birikmesi sonucu karın ve bel bölgesinde ağrıların oluşması

• Geceleri artan vücut ağrıları

• Ödem nedeniyle gerginlik ve şişlik hissi

• Hareket kabiliyetinde zayıflama

• Yaşam enerjisinde düşüklük

• Eklemlerde oluşan ödem sonucu vücutta, ellerde kaşıntı ve döküntüleri meydana gelmesi gut hastalığının genel belirtilerini oluşturur.

Bu ve benzer belirtiler sizde görülüyor ise ciddiye almalı ve bir uzmana muayene olmalısınız.

Gut Hastalığı Teşhis ve Tedavisi

Gut hastalığı teşhisi için öncelikle belirtileri var olan ve şüphelenen kişilerin uzmana başvurması gerekmektedir. Uzman doktor tarafından hastanın tüm şikâyetleri ve hastalığın genel seyri dinlenir. Ardından kesin tanı için kan testi yapılarak ürik asit oranına bakılır. Aynı zamanda eklem bölgelerindeki şişliklerde birikmiş olan ürik asit kristalleri alınarak incelenir. Tüm bu tetkiklerden sonra kesin tanı koyulur. Kesin tanı koyulan hastalara intihap kurutucu özelliğe sahip ilaçlar yazılır. Bunun yanı sıra sağlıklı, düzenli ve dengeli beslenme hastalığı atlatmak için oldukça önemlidir. Aynı zamanda günde en az 2 litre su içmek vücutta bulunan ödemin atılmasını kolaylaştırır. ilginizi çekebilir; Neden Yeterli Miktarda Su Tüketmeliyiz başlıklı makalemizi incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık