Concept Gayrimenkul Danışmanlık
  1. Ana Sayfa
  2. Blog

Evdeki Balık Kokusu Nasıl giderilir

Evdeki Balık Kokusu Nasıl giderilir
Evdeki Balık Kokusu en kolay Nasıl giderilir
Concept Gayrimenkul Danışmanlık

Evdeki Balık Kokusu Nasıl giderilir

Evdeki Balık Kokusu Nasıl giderilir; Balık ve Balık yağının faydaları nedir sorusuna yazmakla bitirmeyiz. Lakin evde pişirdiğiniz balık kokusunu çıkarmak belki günlerinizi alır. Bunun için de evde balık pişirmekten uzan durmayı tercih edersiniz. Ancak vereceğimizi püf noktaları sayesinde kendi evinizde ocağınızda enfes balıklar hazırlayacaksınız.  Üstelik kokusunu evinizin hiçbir köşesine sindirmemiş olacaksınız. İşte evde balık kokusunu çıkarmanın püf noktaları.

Balık Kokusu Çıkarmak İçin En Etkili Püf Noktalar

Enfes lezzeti ve yüksek besin değeri ile sofralarınızı süsleyen balığın ardında bıraktığı kötü kokuları çıkarmanın en bilindik yöntemlerinden birisi mutfakta balık pişirirken mutfak kapısını kapatarak ve evin diğer odalarına geçmesini engellemek olacaktır. Ancak bu kez de koku tamamen mutfakta kalacağı için günler boyu mutfağınızda balık kokusu çekmek zorunda kalacaksınız. Bunun daha balığınız pişerken kokusunu yok eden etkili yöntemleri tercih ederek, evinizin tüm alanını balık kokusundan korumuş olursunuz. Bu konuda uygulayabileceğiniz yöntemlerden bazıları şunlardır;

  • Balık pişirirken mutfağınızda kokulu mum yakarak, mum kokusunun balık kokusunu bastırmasını sağlayınız.
  • Balığı tavada yağda kızartıyorsanız diğer bir ocakta ise küçük bir tava içerisine bir miktar toz şekeri ilave edip eritin ve karamel kıvamına getirin. Karamelin kokusu balığın kokusunu içine çekecektir.
  • Evde balık kokusunu çıkarmak için deneyeceğinizi bir diğer yöntem ise limon kabuğu yakmaktır.
  • Ayrıca bir tencere içerisine iki üç su bardağı su ilave edin. İçerisine vanilya ve çubuk tarçını ekleyip, kaynatarak evinize sinmiş balık kokusunu kısa sürede yok edebilirsiniz.
  • Balığı pişirmeye başlamadan önce bir kabın içerisine bir paket karbonat ve bir miktar su ilave edip, ocağın yanına koyun.  Karbonatlı su balığın kokusunu emerek etrafa yayılmasını önler.  Ayrıca karbonatlı su ile balığınızı pişirdiğiniz tava ve tepsilerinizi de yıkayabilirsiniz.
  • Balığı kızartırken bir tencereye bir miktar sirke ve su ilave edip, ocağa koyun.  Sirkeli su kaynadıkça sirkenin kokusu balık kokusunu bastırıp, yok edecektir.
  • Balığı ızgarada yapıyorsanız ızgaranın arasına birkaç tane defne yaprağı koyabilirsiniz.
  • Bir tencere içerisine sirke, defne yaprağı tarçın ve su ilave ederek bu karışımı kaynatın. Kısa sürede eviniz ve mutfağınız mis gibi kokacaktır.
  • Balığı kızarttığınız yağın içerisine birkaç dal maydanoz atmanızda balık kokusunun etrafa yayılmasını engelleyecektir.
  • Greyfurt, mandalina limon ve portakal kabuklarını bir tavaya koyup bunu kısık ateşte kavurun.  Meyve kabuklarını hoş kokulu aromaları sayesinde mutfakta oluşan balık kokusu anında yok olacaktır.
  • Bir tava içerisine bir iki çorba kaşığı siyah cay koyun ve tavadan duman çıkıncaya kadar orta ateşte kavurun.
  • Üzerlik otu da evde balık kokusunu çıkarmak için tercih edilebilecek en etkili yöntemlerden biridir.  Keskin ve baskın bir kokusu bulunan üzerlik otunda bir miktar alıp tavada kavurun kararmaya başladığında havaya yaydığı keskin kokusu sayesinde evinize sinen balık kokusu kalıcı olarak yok olacaktır.

 Tava ve Tepsilere Sinen Balık Kokusu Nasıl Çıkar

En az eviniz kadar balığı pişirdiğiniz tencere ve tavalarınızda bir süre balık kokacaktır. Başka bir yemek yaptığınızda yemeği yerken balığı kokusunu mutlaka hissedeceksiniz. Bunu yok etmek için bulaşık suyun içerisine Türk kahvesi telvesini ilave ederek, tencere ve tepsilerinizi bununla yıkayabilirsiniz.  Ayrıca balığı piştikten sora tavanızın bekletmeden hemen yıkayın. Tavanızı kesinlikle sıcak su ve deterjan ile yıkamayın. Bu yöntem balık kokusunu iyice tavanın veya tepsinin içini sinmesine neden olacaktır. Bunun için ilk önce tavanızın soğuk sudan geçirin.  Daha sonra sabun ve soğuk su ile ön yıkama ile yıkayın. Son olarak sıcak su ve deterjan kullanarak tavanızın bir kez daha yıkama işleminden geçirin.

 

Dikkatinizi Çekebilir; Mutfakta hayat kurtaracak pratik bilgiler

Concept Gayrimenkul Danışmanlık
Concept Gayrimenkul Danışmanlık
İlginizi Çekebilir

Yorum Yap