Concept Gayrimenkul Danışmanlık
  1. Ana Sayfa
  2. Blog

2023 Ramazan ayının ilk teravih namazı ne zaman?

2023 Ramazan ayının ilk teravih namazı ne zaman?
2023 Ramazan ayının ilk teravih namazı ne zaman
Concept Gayrimenkul Danışmanlık

2023 Ramazan ayının ilk teravih namazı ne zaman?

2023 Ramazan ayının ilk teravih namazı ne zaman? 2022’nin sonlarına yaklaşırken, yılın önemli aylarından olan Ramazan için araştırmalar şimdiden başladı. Bir ay boyunca orucun tutulduğu, ibadetlerin yoğunlaştığı Ramazan ayı 2023 yılında Mart’a denk geliyor. Peki, Ramazan ne zaman başlıyor, ilk oruç, ilk teravih, ilk sahur ne zaman? İşte, Diyanet 2023 Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı tarihleri.

RAZAMAN NE ZAMAN 2023?

Hicri takvime göre belirlenen dini günler her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanıyor. Ramazan ayı 2023 yılında Mart ayına denk geliyor. Önümüzdeki yıl 23 Mart 2023 Perşembe günü başlayacak olan oruç 20 Nisan 2023 günü son bulacak.

İLK SAHUR, İLK TERAVİH NE ZAMAN 2023?

2023 Ramazan ayı ilk oruç 23 Mart Perşembe günü tutulacak. Bu nedenle, bir gün öncesinden yani, 22 Mart 2023 Çarşamba akşamı ilk teravih kılınacak ve ardından o gece ilk sahur yapılacak.

TERAVİH NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

Sözlükte rahatlatmak, dinlendirmek anlamlarına gelen tervîha kelimesinin çoğulu olan teravih, dinî bir terim olarak, Ramazan ayında, yatsı namazı ile vitir namazı arasında kılınan nafile namaz demektir.

Resûl-i Ekrem (s.a.s.) ashabıyla beraber cemaat hâlinde bu namazı kılmış, onların iştiyakını görünce farz olur endişesiyle cemaatle kılmayı terk ederek yalnız kılmaya devam etmiştir (Buhârî, Salâtü’t-terâvîh, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 177-178). Yine Hz. Peygamber, “Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhârî, Salâtü’t-Teravih, 1; Müslim, Salâtü’l-Müsâfirîn, 173) buyurarak teravih namazına teşvik etmiştir. Bu bakımdan teravih namazı, erkek ve kadınlar için sünnet-i müekkededir.

Concept Gayrimenkul Danışmanlık

Teravih namazını dört rekâtta bir selam vererek kılmak caiz ise de, iki rekâtta bir selam vererek kılmak daha faziletlidir. Bu namazın her dört rekâtının sonunda bir miktar oturup dinlenmek müstehaptır.

Concept Gayrimenkul Danışmanlık
İlginizi Çekebilir

Yorum Yap