Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane

Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane

Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane

Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane tarifi için öncelikle aşağıdaki malzeme listesini temin etmekle başlayalım.

Malzemeler:

*340 – 360 gram ( 2 su bardağı )
*3 su bardağı sıcak tavuk suyu ( et suyu veya normal su da kullanılabilir. )
*1 çay bardağı tel şehriye
*15 gram tuz ( 1 yemek kaşığı )
*70 gram sıvı yağ veya sade yağ
*15 gram tereyağı ( 1yemek kaşığı )
*5 gram tuz ( 1 çay kaşığı )

 

Pirinç Pilavı Tarifi Tane Tane nasıl yapılır?

Yapılış Tarifimiz

*Öncelikle pirinci bol suda yıkayın. 3-4 defa suyunu değiştirerek yıkamayı tekrar edin ve nişastasının gitmesini sağlayın. Nişastasının gittiğine emin olduktan sonra pirinci bir kaba alın ve üzerine soğuk su ekleyerek 10 dakika dinlendirin.

*Tencereye sıvı yağını (bulabilirseniz sade yağ da olabilir.) ekleyin. Üzerine tel şehriyeyi ekleyin ve kavurun.

*Tel şehriyeler kavrulduktan sonra pirinci ekleyin. Pirinci eklemeden önce iyice süzün. Pirinci ekledikten sonra iyice karıştırın. Ocağı orta ateşe ayarlayın; pilavları kırmadan yavaş yavaş karıştırın. Karıştırma işlemini 2-3 defa aralıklarla yapmaya devam edin.

*Pirincin kavrulduğuna emin olduktan sonra 1 çay kaşığı tuzu ilave edin. Tuzu ekledikten sonra tekrar 2-3 defa karıştırın.

*Ardından diğer ocakta kaynayan tavuk suyunu pirince eklemeye başlayın. Klasik ölçü olarak; 2 su bardağı pirince, 3 su bardağı sıcak su girer. Eğer evinizde tavuk suyu veya et suyu yoksa normal su da kullanabilirsiniz. Ancak ben bu tarifte tavuk suyu kullandığım için tuzun miktarını azalttım; çok tuzlu olmasın diye. Siz eğer normal su koyacaksanız tuzu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

*Tavuk suyunu ekledikten sonra pilavı hafifçe karıştırın. Karıştırdıktan sonra yarım çay kaşığı şeker ve 2-3 damla limon suyu sıkın. ( Şeker ve limon suyu pilavınıza parlak renk ve güzel bir aroma katacaktır. )

*Ocağın ateşini en kısık hale getirin ve pilavı 10 dakika demlendirin.

*10 dakika sonunda kapağı açın ve pilavın üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Ocağın altını kapatın. Tereyağını ekledikten sonra tencerenin üstüne kağıt havlu serin ve kapağı kapatın. Bu şekilde 5 dakika daha demlendirin.

*Belirlenen sürenin sonunda tencerenin kapağını açın. Pilavınızın renginin parlak ve kıvamının da tane tane olduğunu göreceksiniz. Dikkatinizi çekebilecek tarifler: PIRASA SALATASI NASIL YAPILIR?

Afiyet olsun.

Tuzla Gazetesi Yemek Tarifleri Köşesi

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık