Ispanak neye iyi gelir faydaları nelerdir Ispanak neden tüketilmelidir?
Ispanak neye iyi gelir faydaları nelerdir Ispanak neden tüketilmelidir; Asya kökenli, yeşil yapraklı bir sebze olup, sindirim ve pişirme kolaylığı ile ön plana çıkar. Hepimizin çizgi filmler aracılığı ile farklı bir açıdan baktığı, tadını sevmese de sempati duyduğu, her annenin çocuklarının gelişimi için başvurduğu eşsiz bir sebzedir. ilginizi çekebilir; Çocuğunuz Sebze Yemiyor mu?
ISPANAK NEDEN TÜKETİLMELİDİR?
İçindeki demir, folik asit, C ve E vitaminleri gibi besin değerini artırıcı bileşenlerin bulunması; her yaştan insanın neden tüketmesi gerektiğini gözler önüne seriyor. Evin sağlık deposu olarak kabul edilebilecek, zengin içeriğe sahip olan ıspanağın; saymakla bitmeyecek faydalarını şu şekilde sıralamak mümkün görünüyor:
– Antioksidan bakımından destekleyici sebze olan ıspanak, günümüzde etkili olan koronaya karşı vücudun direncini artırarak, hastalıklardan korumaya yardımcı olur.
– İçindeki demir miktarı, düzenli kullanım ile birleştiği zaman; kansızlık sorunlarıyla ilgili hastalıkların gerilemesine etki eder.
– Göz bozukluklarının gerilemesi ya da durdurulması açısından fayda sağlar
– Stres, kaygı bozukluğu gibi psikolojik rahatsızlar açısından da tedavi edici bir özelliği vardır.
– Vücut geliştirme ile uğraşanlar için nefis bir protein kaynağıdır.
– Yemek olarak kullanılmasının yanı sıra, cilt için maske olarak sürebilmek de; ıspanağı diğer sebzelerden kolayca ayırabiliyor.
– Süt ve süt ürünleri tüketmeyenlerin lif kaynağı olarak da kendini ortaya koyar.
– Diyet yapanların vazgeçilmezi ve her öğününe destek olabilecek kadar yararlı olan ıspanak, kilo verme konusunda da iyi sonuçlar çıkarıyor.
– Tüm yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi ıspanakta da bulunan K vitamini sayesinde, çocukların kemik ve kas gelişimi için ebeveynlerin sık sık alması gereken bir sebze olarak dikkat çekiyor.
ISPANAK NEYE İYİ GELİR?
Yukarıda sayılan ve birçok pozitif etki sunan ıspanağın, iyi geldiği alanlara değinecek olursak:
— Ispanağın içinde bulunan glikogliserolipitler sayesinde, sindirim sisteminde oluşabilecek herhangi bir rahatsızlığa karşı; iltihabi durumların gelişmesini önler.
— Alınan besinlerin mide ve bağırsakta rahatça parçalanması işlemini, içinde bulundurduğu lifler sayesinde gerçekleştirir.
— Görme konusundaki iyileştirici özelliğini, katarakt önleme konusunda da hayata geçirir.
— Aşırı kanamalı bir duruma müdahale etme konusunda iyi olduğu kadar, kanın pıhtılaşmasına da yardımcı olur.
— Ispanak ayrıca karaciğerlerin doğru çalışmasına da destek olur.
— Tümer büyümelerinin önüne geçerek, kanser hastalığının tedavisinde alternatif yollardan biri olarak yer alır.
— Kalbe destek olmak konusunda da maharetli olan ıspanak, kalp hastalıklarının oluşmasını engeller..
— Sağlıklı diş ve tırnaklar için ıspanak, haftada en az 2-3 gün tüketilmelidir.