Ev Yapımı Dondurma Tarifi
Ev Yapımı Dondurma Tarifi. Dondurma yaz aylarında özellikle çocuklar için vazgeçilmez hale gelmektedir. Hem çocuklarınız hem de kendiniz için harika ev yapımı dondurmalar hazırlayabilirsiniz. Bu sayede çocuğunuz sağlıklı dondurma yemenin keyfini çıkarır. Çeşitli meyveler ekleyerek evde yapacağınız lezzetli dondurmalar ile sizde yaza merhaba diyebilirsiniz. Ev yapımı dondurmalarınızı büyük kaplara yaparak dondurma kaşığı ile alıp külah ile servis edebileceğiniz gibi dondurma kalıbı da kullanabilirsiniz. Her iki türlü de oldukça şık ve lezzetli bir görünüme sahip olacaktır. Yazın yakıcı sıcaklarında serinlemek için hem keyifli hem de sağlıklı bir alternatif olabilir. Ev yapımı dondurmalarınızı ister meyveli ister sade isterseniz salepli şekilde çok rahat bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Dondurma yapmak için kullandığınız meyvelerin taze olmasına dikkat etmelisiniz. Çürümüş veya aşırı yumuşak meyveler ile hazırlanan dondurmalar istenilen kıvam ve lezzete ulaşamaz.
Ev yapımı çilekli dondurmanın malzemeleri ise aşağıdaki gibidir;
- 300 gram çilek
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket sıvı krema
- Yarım su bardağı soğuk süt
- 5-6 damla kadar limon suyu
Evde sütünüz yoksa süt yerine yoğurtta kullanabilirsiniz. Aynı zamanda krema kendine has bir lezzet verse de kullanmak istemezseniz onun yerine de kaymak ekleyebilirsiniz. Her iki türlü de oldukça leziz olacaktır. Kullandığınız süt tam yağlı veya yarım yağlı olursa daha lezzetli olacaktır. Yağsız ve laktoz barındırmayan sütler ile yapılan dondurmalar istenilen lezzeti yakalamak zordur.
Ev yapımı çilekli dondurmanın yapılışı ise şu şekildedir;
• Öncelikle çilekleri ayıklayıp, güzelce yıkayınız.
• Yıkayıp süzülen çilekleri buzdolabı poşeti ile buzluğa kaldırarak donması için bekleyiniz.
• Donan çilekleri buzluktan çıkarıp 10 dakika kadar blender içinde bekletiniz.
• On dakika sonunda çileklerin üzerine şekeri ilave ederek çilekler püre haline gelene kadar blenderdan geçiriniz.
• Püre haline gelen çileklerin üzerine krema ve sütü ilave ederek iyice karıştırın.
• Son olarak birkaç damla limon suyu da ekleyerek son kez karıştırınız.
• Oluşan kıvamlı dondurmayı uygun bir kabın içine alarak ağzı açık bir şekilde dondurucuya kaldırın.
• Her 1,1.5 saatte bir dondurmayı çatal yardımıyla karıştırınız.
• Bu işlemi 2,3 kere tekrar ediniz. Aralıklı karıştırma işlemi dondurmanın kıvam alması için oldukça önemlidir.
• Birkaç kez aralıklı olarak karıştırdığınız dondurmanın ağzını kapatarak bir gece buzdolabında bekletiniz.
• İstediğiniz zaman dondurmayı servis edebilirsiniz.
• Dilerseniz üstü için çikolata sosu kullanabilirsiniz.
Bu harika lezzetli dondurma tarifini aynı zamanda muz, kara dut, orman meyvesi, vişne gibi diğer meyveler ile de yapabilirsiniz. Aynı işlemleri sırayla yaparak diğer meyveleri de dondurarak meyveli dondurmalar elde edebilirsiniz.
Her şeyi marketten hazır almak yerine kendiniz emek vererek, daha sağlıklı atıştırmalıklar elde edebilirsiniz. Ev yapımı dondurma tarifi oldukça basit, sizi yormayan ve lezzetli bir tariftir. Dondurma yapım aşamanıza çocuklarınızı da dahil ederek keyifli ve faydalı zaman geçirebilirsiniz.