Ergenlik Çağında Diyet Listesi

Ergenlik Çağında Diyet Listesi

Ergenlik Çağında Diyet Listesi Nasıl Olmalı?

Ergenlik Çağında Diyet Listesi ;Ergenlik çağına girer girmez çoğu çocuk gençliğe doğru tırmanırken ya boya, ya da kiloya doğru enlemesine gider. Ergenlikte alınan kilolar hızlı bir şekilde verilebilir. Ergen olan bir çocuk için kilo vermek oldukça başta zorlayıcı daha sonrasında ise oldukça alışılageldik bir biçimde devam ettirilebilir. Kilo vermek gözümüzde büyüttüğümüz kadar zor değildir. Her hafta 1,2 kilo vermek hem sağlık açısından hem de vücutta sarkma olaylarından korunmak için oldukça iyi ve yararlıdır.

Bu çağda çocuklar kiloluyken bir anda boya gidip zayıflayabilir. Burada genler konuşabilir. Ama çoğunluk beslenme düzenidir. Bazı çocuklar ise çok zayıfken hormonal değişikliğe uğrayıp kilo alabilir. Önemli olan sağlıklı, ideal kiloya ulaşmaktır. İdeal kilo nasıl hesaplanır? Ergen bir çocuk nasıl beslenmelidir? Ne kadar zamanda bu kiloları verebilir? gibi soruları birazdan size anlatacağım. Bu arada sarımsağın faydalarını da unutmayalım….
Kilo çok dert edilen bir sorun olduğu için genç kızlarda ve genç erkeklerde yaş itibariyle onlarda büyük bir özgüvensizliğe yol açabilir. Bu çağda ki çocukların gelişimleri henüz tamamlanamadığı için oldukça dikkatli ve sabırla sağlıklı bir şekilde zayıflayabilir.

Ergenlik Çağında Diyet Listesi ?İdeal Kilo Nasıl Hesaplanır?

İdeal kilo boy ile kilo arasında 10 fark olmasıdır. yani örnek verecek olursak Türkiye’de genel kız boy ortalaması 1.65 ise kilosunun 55 olması onun için ideal kilodur. Aynı şekil Türkiye’de ki erkeklerin genel boy ortalaması 1.80 ise erkeklerin kilosunun 70 olması gerekmektedir. Yapılan bir araştırmaya göre kilo verirken erkekler kızlara nazaran daha hızlı kilo kaybı yaşar. Ama kilo vermede en önemli etken sabır, irade ve azimdir. 

Ergen bir çocuk nasıl beslenmelidir?

Ergenlik çağında bir çocuğun gelişebilmesi için bol bol protein tüketmesi şarttır. Protein alamayan bir çocuk gelişimini çok geç tamamlayabilir. Protein, yağ ve karbonhidrat çocukların hepsini tüketmesi her açıdan şarttır. Mesela sabahları birey olma yolunda ilerleyen çocuk her gün yumurta tüketmek zorundadır. Yumurtayı ise ya haşlanmış ya da 1 çay kaşığı zeytinyağı takviyesi ile süslemelidir. peynirini yağsız veya az yağlı tüketmek durumundadır. Onun yanında zeytin peynir gibi mevsim yeşilliklerini ilave edip karnını sabahtan doyurmalı ve güne dinç bir şekilde başlamalıdır. Öğlenleri ise akşama nazaran daha ağır yemekler yemesi gerekmektedir. Mesela bulgur yanına köfte salata yoğurt gibi gibi.. akşamları ise bu çocuklar daha hafif beslenmeli çorba yoğurt salata ayran daha hafif şeylerle karınlarını doyurmalıdır. Neden yeterli miktarda su tüketmeliyiz? Başlıklı makalemizi okumanızı tavsiye ediyoruz

Diyette en zayıf kaldığımız an şekersiz kaldığımız andır. Şekeri ise kuru üzüm, kuru kayısı meyve gibi seçenekleri değerlendirmek durumundayız. Karbonhidratı çiğ badem, çiğ fındık tam buğdaylı makarnalar tam buğdaylı ekmekler gibi seçenekleri seçerek kullanmamız gerekir. Vakitleri olmayan ve hızlı gelişen kıpır kıpır çocuklar vaktim yok derseniz ise yulaf gibi ürünleri tüketebilirsiniz. Bu ürünler sizi fazlasıyla tok tutar   Bu şekilde sağlıklı az ama sık yiyen çocuklar hızlı bir şekilde ideal kilolarına ulaşabilirler.

Ne kadar zamanda bu kiloları verebilir?

Bu soruya hiçbir diyetisyen, doktor veyahut kendiniz bile cevap veremeyebilirsiniz. Merak edip eğer gerçekten böyle bir girişiminiz var ise hesap yapabilirsiniz. Her hafta bir kilo vereceğinizi düşünün. Azimlenin bu haftada 2 kiloya bile çıkabilir. Önemli olan istikrar istikrarını koruyan başarır. Mesela 1.55 kiloya sahip bir birey 65 kilo ise 10 kilo vermesi için 2- 2,5 aya ihtiyaç duyar. Fakat genç olduğu için bu birey bu rakam 1,5 aya kadar düşebilir. İstikrarınızı korumak için sosyal mecralardan sizin gibi diyet yapan insanları bulabilir, motivasyonunuzu kaybetmeden hızlı bir şekilde dilediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

Örnek bir Diyet Listesi
  • Sabah: Haşlanmış yumurta veya yarım çay kaşığı zeytinyağı ile yapılmış omlet, domates, salatalık, peynir, mevsim yeşillikleri, 1 dilim tam buğday ekmek.
  • Ara Öğün: Bir adet meyve ve 10 tane badem veya fındık.
  • Öğlen: Çorba, Salata, Yoğurt  — Yulaf Ezmesi
  • Ara Öğün: Kahve, 10 adet badem, fındık, kuru kayısı veya kuru üzüm
  • Akşam: ızgara yemekleri, salata, yoğurt
  • Ara Öğün: Bitki çayı beyaz çay ve yeşil çay oldukça metobalizma hızlandırıcı çaylardır. Yanına bir tane meyve tüketebilirsiniz.

Tamamen özgürsünüz Her şeyden azar azar tadımlık tadımlık yerseniz mideniz yavaşça küçülür ve uzun bir süre yemediğiniz abur cuburları düşünmek durumunda olmazsınız. Bir vakitten sonra alışacağınız bu sistem. Size hem sağlıklı ideal kiloya ulaşmanızı hem de özgüven probleminizi kırmanıza yardımcı olur.

Yazı dolaşımı

Mobil sürümden çık