Concept Gayrimenkul Danışmanlık
  1. Ana Sayfa
  2. Blog

Asitli içeceklerin vücudumuza zararları

Asitli içeceklerin vücudumuza zararları
Asitli içeceklerin vücudumuza zararları
Concept Gayrimenkul Danışmanlık

Asitli içeceklerin vücudumuza zararları

Asitli içeceklerin vücudumuza zararları nelerdir? Eşsiz ve cezbedici tatları ile kendine tiryaki yaptıran asitli içeceklerin, vücudumuza açtığı bir çok zarar bulunmakta. Özellikle yaz aylarında sıcak bastıkça tükettiğimiz asitli içecekler, vücudumuza bir çok zarar vermekte.
Bütün gazlı içeceklerin içeriğinde bulunan sodyum benzoat isimli madde, neredeyse bütün hazır besinlerde koruyucu özelliği taşır. Yani raflarda daha uzun süre kalabilmesi için, içeriğindeki koruyucu maddesidir. Bu madde vücudumuz da ciddi boyutlarda hasarlara yol açabilmektedir. Bunlardan en ciddi boyutlarda olan hastalıklar, obezite, egzama, astım, kurdeşen gibi hastalıklardır. Başta obezite olmak üzere bir çok zararı bulunan bu içeceklerin zararlarını hep beraber inceleyelim…

OBEZİTE 

Dünya çapında yapılan araştırmalara göre, tükettiğimiz gazlı içecekler bireyin obeziteye yakalanma riskini 1.6 kere arttırmaktadır. Kalp ve damar rahatsızlıkları başta olmak üzere tamamı obeziteye bağlıdır. Gazlı içecek tüketimi, vücudumuzun ağırlık ilişkisi ile çok yakından bağdaşmaktadır. Her gazlı içecek tüketimi bizi obeziteye bir adım daha yaklaştırmaktadır. Ne yazık ki koruyucu maddeler yüzünden aldığımız kiloları vermek oldukça zordur.

DİŞ HASSASİYETİ 

Gazlı içeceklerin içeriğinde bulunan asit ve şeker ağız sağlığınızı ciddi anlamda tehdit eder. Başta diş minelerini zedeler ve zamanla, tüketimi ciddi boyutlarda ise dişinizi eritmeye başlar. Şeker nedeni ile dişlerde çürükler ve koku görülebilir.

ŞEKER HASTALIĞI 

Gazlı içecek tüketiminden sonra, 20 dakika içerisinde kandaki şeker oranı hızla yükselmektedir. Buna bağlı olan insülinde yükseliş ve patlama görülür. Artan hormon seviyesi sayesinde karaciğer, vücutta bulunan şekeri çok hızlı bir şekilde yağa dönüştürür. 40 dakika içerisinde kafein vücuda dağılır. Göz bebekleriniz büyür ve kan basıncınız hızlı bir şekilde yükselir. Buna istinaden karaciğer, dolaşım sistemine yüksek oranda şeker salgılar. Beyin içerisinde bulunan adenozin alıcıları tıkanır. Vücudunuzda ki gerilim ortadan kalkar. İşte her yudumda aldığınız asitli içecekler vücudumuzda böyle etkiler yaratmakta. Hızla depolanan şeker ve yağı eritmek belki günlerinizi alır.

KALP HASTALIKLARI 

Gazlı içecek tüketimi, birçok sağlık sorununa yol açmakta. Son dönemlerde yapılan araştırmalar ile birlikte gazlı içeceklerin içeriğinde, fruktozlu mısır şurubu bulunduğu öğrenildi. Fruktozlu mısır şurubu ismi gibi masum değildir. Bunun vücuda ciddi oranda fazla alımı sonucunda, kalp hastalıkları, diyabet, obezite ve metabolik hastalıkların ihtimalini yükseltir. Özellikle daha önceden kalp krizi geçirmiş kişilerin doktorları tarafından kullanımı durdurulmuştur.

Concept Gayrimenkul Danışmanlık

ÜREME RAHATSIZLIKLARI 

Asitli ve gazlı içecekler içerisinde ciddi oranda BPA maddesi bulunmaktadır. Bu madde plastik şişelerde ve biberonlarda bol miktarda bulunmaktadır. BPA maddesi iç salgı bezlerine zarar vermekle birlikte, kanser hücrelerini çoğaltmaktadır. Çocuklarda fazla tüketimde erken ergenlik, yetişkinlerde ise üretim sistemine yani yumurtalıklara zarar vermektedir.

BÖBREK HASTALIKLARI 

Gazlı ve asitli içecekler fazla ve uzun süre tüketimde böbrek taşı, böbrek kumu gibi diğer bir çok soruna yol açabilmektedir. Çoğu zaman asitli içecek ile susuzluğumuzu giderdiğimiz için su içmeyi unutabiliyoruz. Böbreklerin asitli içeceğe değil doğal suya ihtiyacı vardır. Su tüketilmediği durumlarda böbrek yetmezliği gibi durumlarla karşı karşıya kalabiliriz. ilginizi çekebilir; Serinleten sağlıklı içecek tarifleri nelerdir?

Concept Gayrimenkul Danışmanlık
İlginizi Çekebilir

Yorum Yap